Обмисляте пътуване до Кралство Бахрейн?

Бахрейн

Ето кои 8 места да не изпускате в Кралство Бахрейн.

 

  1. Национален музей на Бахрейн

Посещението на Националния музей на Бахрейн е изключителен начин да научите всичко за историята на това място. Самата сграда е достатъчно атракция със своята красива архитектура и зашеметяващо разположение спрямо брега. Построен през 1988 г., музеят се простира на обща площ от 27 800 квадратни метра. Той разполага с девет зали в шест основни секции, обобщаващи 4000 години от историята на Кралството.

 

  1. Парк и резерват за дивата природа “Ал Арийн”

Резерватът “Ал Арийн” обхваща над 80 вида птици, 25 вида флора и 45 вида бозайници. Той определено е място, което трябва да посетите в Бахрейн. Разположен е на обща площ от 10 квадратни километра в Сакхир и е единствената защитена зона на сушата в Кралството. Построен е през 1976 г., но през последните години претърпява значителни ремонти дейности. Последните попълнения включват впечатляваща волиера и арабски комплекс за диви животни.

 

  1. Воден парк “Дилмун”

“Изгубеният рай на Дилмун” е воден парк, разстилащ се на обща площ от около 77 000 квадратни метра. Това е най-големият воден парк в Бахрейн и е тематичен за древната цивилизация на Дилмун. Детайлите в архитектурата, водните тела и каменни статуи са хипнотизиращи. Състои се от няколко различни зони, които се отличават с разнообразни атракции – от релаксиращи до вълнуващи. Има също така детски зони и пясъчни плажове. Това е място, което със сигурност ще зарадва всеки пътешественик, който иска да се забавлява с вода в Кралството.

 

  1. Манама сук

Един от най-добрите начини да се потопите в старата култура на Бахрейн е да предприемете пътуване в един от старите сукове на кралството (Souq е арабската дума за пазар – бел. ред.). Манама сук е пазар на открито, където все още можете да изпитате автентичния уличен живот на кралството, започвайки от местоположението му в сърцето на Манама. На входа ще видите “Баб ал Бахрейн” – историческа сграда с форма на арка. Минете през този портал, за да изпитате истинския Бахрейн. На този стар пазар ще намерите всичко – от скъпи бижута до сувенири, а също екзотични подправки и най-вкусните местни фурми.

 

  1. Джамията Ал Фатих

Тя е най-голямата джамия на Бахрейн, построена като грандиозно изявление в чест на основателя на съвременен Бахрейн шейх Ахмед Бин Мохамад Бин Халифа, който е бил известен като „Ал Фатих“. Мраморът е донесен от Италия, за да украсява пода, стъклото по прозорците пък е от Австрия. 6-метровите врати са издялани в Индия. “Ал Фатих” е в състояние да побере до 7000 поклонници и има специални ръководства за говорене на английски и арабски всеки ден, за да организира безплатни обиколки с екскурзовод.

 

  1. Форт Бахрейн

Величествената крепост “Бахрейн” се взира към Персийския залив. Построена е от португалците през 16-и век и попада по егидата на ЮНЕСКО. Тя се поддържа от стилен, модерен посетителски център и отличен музей, където можете да вземете безплатен аудиогид, след което да се насладите на питие в музейното кафене.

 

  1. Форт Рифа

Форт Рифа е построен през 1812 г. от шейх Салман бин Ахмад Ал Фатих, владетел на Бахрейн от 19-и век. Там ще видите малък музей с повдигнати пътеки, минаващи през поредица от интерактивни пространства, които наистина подобряват преживяването на посетителите. Влезте в джамията на крепостта близо до северния ъгъл и след това отидете да се насладите на откритата стъклена тераса на кафенето с изглед към долината Хунайния.

 

  1. Острови Ал Дар

Островите Ал Дар са приятна дестинация за семействата. Ще откриете плитки зони за плуване, различни възможности за дневно настаняване, бар, закрита детска площадка, фитнес зала и достъпни заведения за хранене, където готвят вкусно.

Рискове и обща информация

Визов режим

Практически съвети

Движение по пътищата

 

Изготвил статията: Юми Реджеб

Вашият коментар