Гърция

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

ИНДЕКС НА РИСКА

Ниво 1: Без особени препоръки

Туристите желаещи да почиват в Гърция, все по-често организират своята почивка на море в гърция през септемри и октомври. Температурите са по-ниски. Курортите по-празни а тогава е най-подходящото време за всички търсещи пълния релакс и спокойствие

Климат – субтропичен, средиземноморски

Официален език – гръцки

Столица – Атина

Най-голям град – Атина

Валута евро (EUR)

Градове с най-голям интерес от посетители: Атина, Солун, Пирея, Патра, Ираклио

Туристите желаещи да почиват в Гърция, все по-често организират своята почивка на море в гърция през септемри и октомври. Температурите са по-ниски. Курортите по-празни а тогава е най-подходящото време за всички търсещи пълния релакс и спокойствие.

Престъпност и сигурност

Престъпността в Германия е в границите на нормалните статистически стойности. Това не изключва възможността от улични кражби (обикновено извършителите са чужди граждани) и измами.

В последните години не са изолирани случаите на нападения върху чужденци, особено в източната част на страната.

Особености на законодателството

Помнете, че в Германия следва да се съобразявате с местните закони и обичаи. По време на престоя Ви там Вие попадате под тяхната юрисдикция. Препоръчваме предварително да се информирате за тях и да ги спазвате. Наказанията за нарушаване на закона могат да бъдат много по-строги от тези в България за същите нарушения.

Движение по пътищата

Ако пътувате с автомобил, следва да проявявате изключително внимание при кормуване в градски условия за колоездачи, които се включват в движението изключително активно.

Пешеходците следва да спазват предимството на колоездачите на специално маркираните за тях ленти на пешеходните пътеки (обикновено са маркирани в червен цвят).

Направете всичко необходимо да се запознаете с местните правила за движение. В много страни се налагат тежки парични глоби за нарушение на правилата за движение, които се плащат на местонарушението, без значение дали сте местен или чужд гражданин.

 

Източник: Министерство на външните работи